Europass

BAĞLANTILAR

Europass Hareketlilik Sistemi

12.05.2016 tarihinden itibaren “Europass Hareketlilik Belgeleri”  Ulusal Europass Merkezi Hareketlilik Belgesi Sistemi vasıtasıyla düzenlenebilecektir.

Bu kapsamda, UEM Hareketlilik Sistemi kullanıma açılmıştır.

Sistem kullanımı ve Hareketlilik Belgesi düzenlenmesi ile ilgili açıklamaları içeren kılavuzu indirmek için buraya tıklayınız.

Tüm sorularınız ve teknik destek talebiniz için info@europass.gov.tr e-posta adresi üzerinden lütfen Mesleki Yeterlilik Kurumu-Ulusal Europass Merkezi ile irtibata geçiniz.

UEM Europass Hareketlilik Belgesi Sistemi

 

 

ERASMUS

2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanıyor.

Erasmus+ Programı; eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsıyor. Erasmus+ Programı’na bu adın verilmesindeki ana sebep, kamuoyunda daha fazla tanınan, yurtdışında eğitim ve Avrupa işbirliği ile güçlü bir şekilde özdeşleştirilen önceki Erasmus programının bilinirliğinden faydalanmaktır. 

Erasmus + web sitesi için tıklayınız.

 

 

EURODESK, GENÇLER İÇİN EĞİTİM VE GENÇLİK ALANLARINDAKİ AVRUPA FIRSATLARI VE GENÇLERİN AVRUPA FAALİYETLERİNE KATILIMI HAKKINDA BİLGİ SAĞLAYAN AVRUPA BİLGİ AĞIDIR.

35 Avrupa ülkesinde  faaliyette bulunan Eurodesk Bilgi Ağı, ülkemizde de Türkiye Ulusal Ajansı bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.

Eurodesk hizmetleri şunları içerebilir:

  • Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta ile, faks ile, telefonla, ziyaretle),
  • Soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri,
  • Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması,
  • Eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri,
  • Konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi,
  • Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması,
  • Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması.

Eurodesk Türkiye Temas Noktaları

Eurodesk Türkiye Temas Noktaları, gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşlardır. Türkiye’de toplamda 64 ilde 106 Eurodesk Temas Noktası bulunmaktadır.

Eurodesk Türkiye Birimi (eurodesktr@eurodesk.eu) ile doğrudan temas kurabileceğiniz gibi, size en yakın temas noktası ile de aşağıdaki bağlantı üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Temas noktaları listesi için tıklayınız.

Temas noktaları haritası için tıklayınız.

EUROPEAN COUNCIL

Avrupa Konseyi okulda veya okul dışında bir dili öğrenmekte veya öğrenmiş olanların, dil öğrenimleri ve kültürel deneyimlerini kaydedebilecekleri ve görüşlerini belirtebilecekleri Avrupa Dil Portfolyosunu geliştirdi.

Avrupa Konseyinin web sitesini ziyaret edin

AB EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI

Aşağıdaki linki kullanarak AB Komisyonu'nun eğitim ve öğretim ile ilgili Topluluk programlarına erişip, bilgi alabilirsiniz.

Avrupa Komisyonu’nun eğitim ve öğretimle ilgili Topluluk programları web sayfası

Erasmus+ programına ulaşmak için tıklayınız.

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençllik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) sitesine ulaşmak için tıklayınız.

ENIC-NARIC

ENIC ağı (Avrupa Bilgi Merkezi Ağı) ulusal bilgi merkezlerinden oluşur. Bu merkezlerin görevi aşağıdaki konularda bilgi ve öneri sağlamaktır:

  • Yabancı diplomaların ve diğer akademik veya profesyonel yeterliliklerin tanınması;
  • Diğer Avrupa ülkelerinde ve kendi ülkesindeki eğitim sistemleri;
  • Yurtdışında eğitim fırsatları, kredi ve burslar ile hareketlilik ve denklik ile ilgili pratik sorular hakkında bilgi.

 

NARIC ağı (Ulusal Akademik Denklik Bilgi Merkezleri) 1984 yılında oluşturuldu. Ağ diplomaların akademik denkliğinin ve Avrupa Birliği Üye Ülkelerinde, Avrupa Ekonomik Alanında ve Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde eğitim sürelerin tanınmasının iyileştirilmesini amaçlar.

Türkiye ENIC/NARIC Merkezi, Yükseköğretim Kurulu bünyesinde yapılandırılmış ve 2003 yılından itibaren ENIC/NARIC iletişim ağının bir parçası olarak faaliyet göstermektedir. Bu ağ dahilinde çalışan ENIC/NARIC merkezlerinin temsilcileri düzenli olarak bir araya gelmekte ve diploma / derecelerin tanınması ile ilgili bilgi alışverişi yapmaktadırlar. Türkiye’de ENIC ve NARIC faaliyetleri Yükseköğretim Kurulu bünyesinde Denklik Birimi ile Avrupa Birliği ve Uluslararası ilişkiler Birimi tarafından yürütülmektedir.

Türkiye ENIC/NARIC Merkezi,

  • Yabancı ülkede kazanılan diplomaların, derecelerin ve diğer yeterliklerin tanınması;
  • Yabancı ülkelerin ve Türkiye’nin yükseköğretim sistemi;
  • Yurtdışında eğitim alabilmek için iletilebilecek pratik sorular (burslar, ders sistemleri, programların denkliği)

alanlarında ENIC/NARIC iletişim ağına dahil diğer ENIC/NARIC Merkezleri ile bilgi/görüş alışverişinde bulunarak öğrencileri, aileleri, işverenleri, üniversiteleri, diğer yükseköğretim kurumlarını, yükseköğretimden sorumlu bakanları ve organizasyonları bilgilendirmektedir.

 

ENIC-NARIC web sitesi için tıklayınız...

ULUSAL REFERANS NOKTALARI

Her ülkede (Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı ve çok yakında aday ülkelerde), bir Ulusal Referans Noktası mesleki yeterlilikler konusunda bilgilere erişim sağlar. Tüm Ulusal Referans Noktaları bir ağın parçasıdır.

Temel Görevleri:

  • Ulusal yeterlilikler, sertifikalar ve Sertifika Ekleri ile ilgili sorular için bir ilk irtibat noktası görevi yapar;
  • İlgili bilgilere erişim sağlar veya bilgiyi elinde bulunduran ulusal organlarla bir irtibat noktası görevi yapar;
  • Avrupa Ulusal Referans Noktaları ağında bir ulusal ortak görevi yapar.

Türkiye Ulusal Referans Noktası;

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'dür.

Türkiye Ulusal Referans Noktası web sitesi için tıklayınız.

 

 Ulusal Referans Noktaları:

Türkiye Ulusal Referans Noktası;

  • Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'dür.

 

Türk Ulusal Referans Noktası, hem Türkiye’deki hem de Avrupa Birliği ülkelerindeki mesleki eğitim sistemleri ve mesleki yeterlilikler hakkında bilgi edinmek isteyenlerin başvurabileceği ilk temas noktasıdır.

Ulusal Referans Noktası, 2008-2009 eğitim-öğretim yılından itibaren orta dereceli mesleki eğitim kurumlarından mezun olacak öğrencilere istekleri doğrultusunda diplomalarıyla birlikte verilecek olan ve diploma sahibinin kazanmış olduğu beceri ve yeterliklerin özellikle yurtdışında olmak üzere işverenler ve eğitim kurumları tarafından daha kolay ve açık şekilde anlaşılmasını sağlayacak olan Europass Sertifika Eklerinin düzenlenmesi ile ilgili iş ve işlemleri de koordine etmektedir.

Türkiye Ulusal Referans Noktası web sitesi için tıklayınız...

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Haber ve duyuruları kaçırmak istemiyorsanız e-posta listemize kaydolmanız yeterli.

EUROPASS

BİZE ULAŞIN

  • Adres: Ziyabey Caddesi 1420. Sokak No:12 Balgat - Çankaya/ANKARA
  • Telefon: (312) 428 72 11
  • Faks: (312) 428 72 07

PAYLAŞIN

Sosyal ağlarda da bizi takibe devam edin!
-->